Selecteer een pagina

Zelf dakpannen coaten in drie stappen

Particuliere eigenaren willen vaak zelf dakpannen coaten, de schoonmaak en reparatie werkzaamheden van daken verrichten. Dit omdat het natuurlijk flink kan schelen in de kosten. Een handige klusser kan dit zelf uitvoeren.
Geïnteresseerd in het zelf aanbrengen van uw dakpannen coating?

*wij raden aan professionele apparatuur te huren voor deze werkzaamheden*

Stap 1: De dakpannen reinigen voor het impregneren

Voordat dakpannen coating aangebracht kan worden moet u het dak eerst goed reinigen. Dit kunt u zelf doen of het laten doen door professionals. Begin met het nauwkeurig schoonmaken van de dakpannen doormiddel van een hogedrukspuit. Neem alles in de schoonmaak mee, alle hardnekkige vlekken moeten worden verwijderd.

Uitkijken: Gebruik bij kwetsbare pannen / leien een lage waterdruk. Een veilige druk is tussen 40-135 bar. Bij een druk te hoge druk is de kans op het beschadigen van de dakpannen groot. De buitenlaag van de pannen kunnen namelijk hierdoor worden aangetast.

 

Stap 2: Een disinfectant en grondverf aanbrengen.

Bewerk het dak na het reinigen met een disinfectant om de laatste resten van micro organismen (zoals mossen en algen) te verwijderen. Breng hierna een grondverf aan om het hechten van de nieuwe coating te optimaliseren. Omdat de binnenlaag van de dakbedekking bloot ligt is het aanbrengen van een hechtende grondverf in de meeste gevallen noodzakelijk.

 

Stap 3: Zelf dakpannen coaten

Het coaten van de dakpannen bestaat feitelijk uit het aanbrengen van een dunne laag dakpannen coating op het zichtbare deel van de dakpan. Dit doet u als volgt:

  1. Bescherm alle kanten van de dak onderdelen en de dakgoten, dakramen of afvoerbuizen met beschermingsfolie en tape.
  2. Breng de coating met borstel or roller nat in nat aan. Minimaal 2 lagen. Gebruikt u een airless spray? Breng dan te lagen kruislings nat in nat aan en verdun de coating volgens de aanwijzingen op de verpakking.

In drie simpele stappen zelf dakpannen coaten

Komt u er niet uit of toch hulp nodig? Amma Dak

Contact

Op zoek naar een product dat wij hier niet aanbieden, vragen over de producten of vragen over onze diensten?

Stuur ons gemakkelijk een mailtje.

Neem contact met ons op.

10 + 5 =

Contact

Kerkeweide 18

6921 SC Duiven

Telefoon: 0316 848 265

E-mail: Amma-dakcoatings@outlook.com

KVK: 76190277

BTW: NL860540248B01

Openingstijden

Ma-Vrij: 8am - 8pm

Zat: 8am - 8pm

Zon: 8am - 8pm